Travet i Telemark

Travet i Telemark er organisert under Telemark  Travforbund i 15 forskjellige travlag. Travsporten i Norge er samlet under sentralorganisasjonen Det Norske Travselskap(DNT), som fungerer som serviceorganisasjon for travsporten og travlagene i Norge. DNT leder all virksomhet innen travsporten, og har ansvaret for registrering og stambokføring av alle kaldblods og varblodstravere i landet. Sentraladministrasjonen er lokalisert på Bjerke Travbane i Oslo. Hvert forbund har sin egen forbundssekretær som i vårt tilfelle holder hus ved Klosterskogen Travbane.

DNT har ca. 16.000 medlemmer fordelt på over 170 travlag over hele landet. I Telemark har vi 15 travlag.

Melder du deg inn i et av travlagene kan vi tilby medlemsfordeler først og fremst som hesteeier i DNT, men også andre fordelaktige tilbud. Det viktigste er det sosiale rundt hesten. Travsport er sosialt og lærerikt.

Ponnitrav er DNTs satsing på rekruttering blant barn og ungdom.  Montéløp har også blitt populært i Norge. Det er mange som går fra ponnitrav til travløp eller montéløp. Slik at dette har blitt en viktig rekrutteringskanal.

Har du spørsmål om registrering av hest, løpstilbud i Norge eller utlandet, lisenser eller andre travrelaterte spørsmål så ta kontakt med oss. DNT arrangerer også kurs i trening, temming, foring o.l.

DNT er utgiver av en rekke publikasjoner. Besøk oss på våre nettsider for mer informasjon.