Prince Royal

I 1967 fikk Telemark en ny stjernetraver i regi av Kåre E. Johansen. Det var Prince Royal, tilhørende Stall Lia i Porsgrunn, som glitret til i sin 3 års sesong ved bl.a. å vinne Norsk Travkriterium. Som 4 åring vant Prince Royal Norsk Travderby og satte norgesrekord for 4 åringer på Jarlsberg og etablerte seg i toppen av norsk varmblodselite. Prince Royal ble norsk mester 4 år på rad i 1972-76.

Restauranten Royal på Klosterskogen Travbane har fått tildelt sitt navn etter denne hesten. Det samme gjelder Prinsen i førsteetasje. Prince Royals minneløp har de siste årene vært en del av høstprogrammet ved Klosterskogen Travbane.

Startet syv ganger i NM med 5 NM-titler og to 2. plasser. Prince Royal vant i alt 43 pokalløp. Han satte 10 banerekorder og 2 norgesrekorder i sin karriere.

Noen av hans mest kjente storløpseire er:

• Norsk Trav-Kriterium
  • Norsk Trav Derby
  • Axel Jensens løp
  • Porselænsløpet
  • Flere By-kamper

Prince Royal er en av de hestene som har betydd mest for travsporten i Telemark. Han hadde styrke, speed og et meget godt hode.

Prince Royal var oppdrettet av Jan H. Ramberg i Skien.

Eier var Kåre Lia og kusk var Kåre E. Jahnsen