Alt fra årets Ponnigalla

Lørdag 9 mars ble årets Ponnigalla gjennomført på Klosterskogen og det ble en fin feiring av 2018. Vi har i året som gikk hatt mange meget gode prestasjoner, morsomme øyeblikk og koselige stunder sammen.

Vi har lagt mye vekt på at det skal være bredde i sporten vi driver med, for det er slik at uansett om man har en rask ponni, eller man har en ponni som har andre gode kvaliteter så legger man ned like mye arbeid i den.

Prinsen Cafe stilte med tacobuffet til de nærmere 70 personene som møtte opp, i tillegg hadde mange foreldre stilt opp med kake.

Vi startet Ponnigallaen med en video med ett lite utvalg av høydepunkter fra 2018. Deretter ble det god mat, drikke og kake før selve prisutdelningen startet.

Under prisutdelningen var det satt sammen noen prestasjoner og priser fra i fjor som vi vi presentere her:

Disse fikk lisens i 2018:

Fem nye kusker fikk lisens i 2018. Ola M. Skårdal og Live Monsen fikk sin lisens rett før sommeren og har allerede fått kjørt noen løp. Emil Andrè Homdrom, Mats Grohs og Adine O. Eidspjeld fikk sin lisens rett før jul og går nå inn i sin første sesong som ponnikusker.

Årets kuskechampion på Klosterskogen 2018

Går til kusken som gjorde det best på hjemmebanen i fjor. Denne prisen ble annonsert siste løpsdag i fjor, men vi valgte å dele ut prisen her i dag. Denne kusken kjørte 10 løp på klosterskogen i fjor, dette endte med 3 seire og 2 andreplasser.

Årets kuskechampion 2018: Celine Rød

Årets nykommer 2018

Har både ridd og kjørt mange løp i sin første sesong. 8 starter med tre forskjellige ponnier. Hun fikk også sin første seier i 2018 sammen med sin egen Reisa Arat.

Årets nykommer: Tina Helland

Disse vant sitt første løp i 2018:

5 kusker tok sin første seier i 2018. Line Charlotte Bø Hansen tok like godt med seg 5 seire i fjor, mens Amalie Knutsen, Amalie B. Martinsen, Henrik Undem og Tina Helland vant 1 løp hver på få starter.

Årets A-ponni 2018:

Årets A- ponni startet 19 ganger i fjor, dette resulterte i 5 seiere, 4 andreplasser og 3 tredjeplasser. Hun vant flere storløp, blant annet Harald Skogli’s Minneløp og Norsk Mesterskap kategori A. Hun ble også nummer 2 i Oslo Mini Grand Prix på den fantastiske tiden 2.17,3.

Årets A-ponni: Luffsan – Ingrid Elise Rød

Deltagere fra Telemark i NM Kategori A 2018:

Luffsan – Ingrid Elise Rød 1.plass

Charlie C.C – Celine Rød 2.plass

Emmeros Gloria – Tuva Sofie Risdal 10-plass

Årets ponni kat. BCD 2018:

Årets ponni kategori BCD startet 16 ganger i fjor. Dette resulterte i 2 seire og 3 tredjeplasser. Han vant blant annet under Klasseløpshelgen på Bjerke, og fikk med seg en seier på Forus. Han startet også i flere storløp, blant under Påsketravet på hjemmebanen.

Årets ponni kat. BCD: Skarvikens Maskot – Celine Rød

Deltager fra Telemark i NM Kategori BCD 2018:

Smedens Nirvana – Hans Martin Rød 10.plass

Årets Norskfødte ponni 2018:

Årets norskfødte ponni startet i fjor 11 ganger, dette resulterte i 1 andreplass og 2 tredjeplasser. Grunnen til at hun får denne prisen var løpet hun gjorde på Jarlsberg 10 november hvor hun satte ny norsk rekord for eldre hopper på 1.58,5 og ble første norskfødte hoppe noensinne under 2 minutter.

Årets norskfødte ponni 2018: Krokstad Maja – Kristin Aaland

Årets stup 2018

2018 bestod ikke utelukkende av oppturer til enhver tid, og neste pris er av det litt morsomme slaget. Årets stup fikk vi se under en ponnitrening i fjor. Vinneren av denne prisen utmerket seg med sin elegante avstigning, og sin evne til og le av det i etterkant. Vinneren er også en meget viktig brikke for miljøet her på Klosterskogen, han er utrolig flink til å ta vare på både sine medelever på Travskolen og ponniene han kjører.

Årets stup 2018: Emil Andrè Homdrom

PS: Vi hadde selvfølgelig også stupet på video.

Årets kjempe 2018

Årets kjempe går til en ekvipasje som har kjempet seg tilbake tross store skadeproblemer i 2018. Vinneren av denne prisen startet i påsketravet i fjor, men fungerte ikke som best og fikk en lengre pause. På sommeren kom de tilbake med full styrke og fikk en seier på lokalkjøring på Krokheia, før de fikk med seg en strålende andreplass på hjemmebane. Dessverre pådro ponnien seg ett startforbud på høsten, men kom nok en gang tilbake og fikk en ny andreplass på slutten av året.

Årets kjempe 2018: Vidunge Kalle – Nicholas Kjerpeseth

Deltagere fra Telemark på Trekamp i Drammen 2018

Eksl. Classic Lady – Amalie B. Martinsen Agility

Luffsan – Ingrid Elise Rød A-ponni

Smedens Nirvana – Hans Martin Rød B-ponni

Vi tok en fin 4-plass totalt.

I tillegg deltok Nicholas Kjerpeseth for Nord-Norge.

Årets 100 %

Årets 100% kjørte kun ett løp i fjor, men fikk full utteling med en overlegen seier på Klosterskogen. Bak Travskolens Cassandra tok hun en meget fin seier i Teddy Gutten Støens Ponniløp.

Årets 100%: Amalie Knutsen

Årets Travleste 2018

Går til en ekvipasje som har fartet land og strand rundt for å starte ponniløp i fjor. Totalt ble det 21 starter som resulterte i 5 seire, 1 andreplass og 2 tredjeplasser. Ekvipasjen deltok i flere storløp, blant annet påsketravet på hjemmebane. I tillegg kvalifiserte ponnien seg NM.

Årets Travleste 2018: Emmeros Gloria – Line Charlotte Bø Hansen

Fab-4 Avskjedsløp

Ble laget for å hylle 4 ponnier som alle har betydd mye for ponnitravet i telemark og som gikk sine siste løp i 2018. Månstorps Fax og Eksl. Classic Lady gikk sitt siste løp denne dagen, mens Glentans Sonette og Goronje fikk være med i defileringa.

En fortjent hyllest til fantastiske individer!

Årets luring 2018

Går til en kusk som har vært ivrig både på lokalkjøringer, treninger og i løpsbanen i 2018. Han har alltid en kommentar på lur og sprer godt humør når man treffer han.

Årets luring 2018: Gunnar E. Wibestad

Årets ponniekvipasje 2018

Er sponset av Telemark Travforbund og Telemark Hesteeierforening, denne prisen går til ekvipasjen som har samlet flest poeng gjennom året 2018.

Årets Ekvipasje 2018 – Luffsan – Ingrid Elise Rød

Alle bilder er tatt av Therese Bertelsen.

 

 

Del